Vita cu sos si broccoli
PrinteazaVita cu sos si broccoli din: muschi de vita, ulei de masline, sos de soia, vin rosu, sare, ceapa, otet aromatic, frunze de savlie, broccoli, unt si usturoi.
- 800 g muschi de vita
- 4 linguri ulei de masline
- sos de soia
- 150 ml vin rosu dulce
- o lingura sare
- o ceapa
- o lingura otet aromatic
- 2-3 frunze de salvie
pentru garnitura:
- 500 g broccoli
- 50 g unt
- 3-4 usturoi
Mod de preparare:
Se spală broccoli, se desfac bucheţele şi se fierb. Separat, se feliază carnea de vită şi se bate bine. Feliile se ung cu ulei şi cu sosul de soia. Se condimentează şi se lasă să stea la macerat la rece pe pat de ceapă roşie şi salvie.
Carnea se pune în tavă împreună cu sosul şi vinul roşu şi se dă la cuptor până scade şi se frăgezeşte bine. Bucheţelele de broccolli se scot din apă, se scurg şi se trec prin unt topit. Se aşază pe platou si se servesc cu sosul de soia si carnea aromată.
Vita cu sos si broccoli
Pofta buna!
Asta e o idee buna de reteta