Pui la Cuptor cu Ierburi și Mușețel din: pui, ulei de masline, musetel, rozmarin, cimbru, usturoi, sare, piper, lamaie, apa. Transformați un simplu prânz sau cină într-o experiență culinară de neuitat cu această rețetă unică de Pui la Cuptor cu Ierburi și Mușețel. Acest fel de mâncare combină aromele subtile și calmante ale mușețelului cu […]
Mămăligă cu magiun
PrinteazaMămăligă cu magiun din: apa, malai, nuci, magiun, smantana, unt, albus si sare.
Ingrediente:
- 1 litru apa
- 400 g malai
- 250 g nuci macinate
- 400 g magiun
- 150 ml smantana
- 2 linguri unt
- 1 albus
- sare
Mod de preparare:
Puneţi apa la fiert cu sare şi când clocoteşte faceţi o mămăligă mai tare, adăugând făina treptat.
Fierbeţi mămăliga timp de 15 – 20 de minute la foc potrivit, apoi răsturnati-o pe un platou.
Lăsati-o la răcit. Ungeţi cu unt un vas termorezistent, puneţi pe fundul vasului un strat de mămăligă.
Puteţi întinde mămăliga mai uşor cu o lingură pe care o băgaţi din când în când în apă rece.
Peste mămăligă aşezaţi un strat de magiun şi peste acesta presăraţi nucă.
Repetaţi operaţiunile până se termină mămăliga. E bine ca straturile de mămăligă să fie cam la fel de groase, de 1 -1,5cm.
Peste stratul de mămăligă de deasupra se pune un strat de magiun bătut bine cu albuşul, smântână şi nucile rămase.
Mămăligă cu magiun
Pofta buna!
Ceai de Mușețel cu Vanilie din: ceai de musetel, baton de vanilie, apa, miere, lamaie. Ceaiul de mușețel cu vanilie este o băutură care îmbină proprietățile calmante ale mușețelului cu aroma dulce și reconfortantă a vaniliei. Acest amestec creează o experiență degustativă unică, transformând fiecare sorbit într-un moment de pură relaxare. Reteta Ceai de Mușețel […]
mamaliga cu magiun n-am mancat, n-am auzit si-mi pare tare ciudat :))
Si mie imi pare ciudata reteta asta :)))