Tarta cu mere si smantana

Printeaza

O reteta savuroasa de tarta cu mere si smantana din: faina, unt, zahar, mere, oua, smantana, lamai si sare.

Ingrediente:

  • 325 g faina
  • 200 g unt
  • 250 g zahar
  • 6 mere mari
  • 4 mere acrisoare
  • 2 oua
  • 300 ml smantana proaspata
  • 2 lamai
  • sare

Mod de preparare:

Amestecaţi 300g făină cu 150g unt rece tăiat în cubuleţe, până când obţineţi un aluat nisipos. Adăugaţi 100g zahăr, puţină sare şi 1 lingură apă foarte rece. Frământaţi până când aluatul devine elastic. Acoperiţi-l cu folie şi depoziaţi-l la frigider pentru 1 oră.

Tăiaţi în sferturi merele acrişoare, eliminaţi coaja, cotoarele şi seminţele. Tăiaţi-le în cubuleţe şi stropiţi-le cu sucul unei lămâi. Căliţi-le 10 minute într-un vas, la foc potrivit, împreună cu 2 linguri apă şi coaja rasă de la 1 lămâie.

Amestecaţi din când în când şi luaţi vasul de pe foc cânci aţi obţinut un piure mai gros, nu foarte fin. Nu trebuie să fie sfărâmate toate merele în întregime.

Curăţaţi de coajă, seminţe şi cotoare merele golden sau renette. Tăiaţi-le în 6 bucăţii pe fiecare şi stropiţi-le cu zeama unei lămâi. Din untul şi za­hărul rămase obţineţi un caramel galben-roşcat, ţinând vasul pe foc potrivit.

Puneţi merele golden în acest caramel şi amestecaţi-le bine pentru a le acoperi peste tot de caramel. Luaţi vasul de pe foc când toate merele au fost acoperite uniform de caramel, întindeţi din aluatul ţinut la rece o foaie cu care tapetaţi fundul şi pereţii unei forme pentru tarte, cu diametrul de 25cm. Ungeţi forma înainte de a întinde foaia de alu­at.

Turnaţi peste foaie piureul de mere acrişoare. Nive- laţi-l şi deasupra aşezaţi bucăţile de mere caramelizate. Puneţi smântână în vasul în care aţi preparat caramelul şi adăugaţi ouăle bătute. Amestecaţi ingredientele până când caramelul rămas se dizolvă.

Vărsaţi acest amestec bine omogenizat peste mere şi întindeţi-l uniform. Coaceţi tarta la foc potrivit şi apoi lăsaţi-o puţin la răcit înainte de seivire.

Tarta cu mere si smantana

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.