Bors de legume
PrinteazaO reteta savuroasa de Bors de legume din: morcovi, praz, ceapa verde, ceapa rosie, fasole verde, cartofi, ardei capia, rosii, ulei de masline, sare, piper, leustean, bors si crutoane.
- 2 morcovi
- un fir praz
- 2-3 fire ceapa verde
- o ceapa rosie
- 200 g fasole verde pastai
- 2-3 cartofi
- un ardei capia
- 2 rosii
- 2 lingurite ulei de masline
- sare
- piper
- o legatura leustean
- un litru bors
- crutoane
Mod de preparare:
Se curăţă ceapa, ardeiul prazul şi morcovii. Se spală bine şi apoi se toacă mărunt. Separat, se pune apa să clocotească într-o oală de 4-5 litri. Se adaugă sare, ulei şi legumele tăiate. Se acoperă oala şi se lasă să fiarbă.
In acest timp, se pune borşul pe foc separat.După ce au fiert toate legumele, se pun şi roşiile tăiate cubuleţe, se adaugă borşul şi se mai lasă câteva minute pe foc, apoi se serveşte cu crutoane, ornată cu leuştean.
Bors de legume
Pofta buna!