Strudel cu struguri si stafide
PrinteazaStrudel cu struguri si stafide din: faina, oua, stafide, boabe de struguri, biscuiti, zahar, unt, ulei de masline, zahar praf si sare.
- 500 g faina
- 4 oua
- 60 g stafide inmuiate in 100 ml coniac
- 1,5 – kg boabe de struguri negri
- 125 g biscuiti din cereale fara crema
- 250 g zahar
- 125 g unt
- 2 linguri ulei de masline
- 2 linguri zahar praf
- sare
Mod de preparare:
Pentru foile de ştrudel, amestecaţi 3 ouă cu 2 linguri ulei şi 150ml apă călduţă. Turnaţi amestecul peste făina cernută în care aţi adăugat putină sare. Frământaţi ingredientele până obţineţi un aluat elastic.
Formaţi din el o sferă pe care acoperiţi-o cu o pânză curată, umezită şi bine stoarsă. Puneţi aluatul la frigider pentru o jumătate de oră.
Pentru umplutură, topiţi untul într-o tigăiţă, adăugaţi pesmetul obţinut din biscuiţii zdrobiţi cât mai fin. Rumeniţi pesmetul uniform, apoi luaţi vasul de pe foc. Amestecaţi în alt vas boabele de struguri cu 160g zahăr şi stafidele pe care în prealabil le-aţi înmuiat în coniac şi apoi le-aţi scurs, împărţiţi aluatul în 4 bucăţi egale.
Intindeţi din fiecare bucată câte o foaie cât mai subţire. Presăraţi pe fiecare foaie pesmetul rumenit în unt. Deasupra repartizaţi boabele de struguri şi stafidele. Rulaţi foile de ştrudel şi apoi puneti-le într-o tavă unsă cu unt şi presărată cu făină.
Ungeţi fiecare bucată cu ou bătut, presăraţi deasupra zahărul rămas şi coaceţi ştrudelele la foc potrivit, până când se rumenesc uniform, înainte de servire, pudraţi fiecare bucată cu zahăr praf cernut printr-o sită direct peste prăjituri.
Strudel cu struguri si stafide
Pofta buna!
Foarte bun strudelul cu struguri si stafide