Pâine în straie de sărbătoare

Printeaza

Pâine în straie de sărbătoare din: oua, faina, zahar, sare, drojdie, unt, lapte, ulei si ou.

 

Ingrediente:

  • 4 oua
  • un kg faina
  • 4 linguri zahar
  • o lingurita sare
  • 50 g drojdie
  • 200 g unt
  • 300 ml lapte
  • 60 ml ulei de floarea soarelui
  • un ou pentru uns

 

Mod de preparare:

Se cerne făina într-un bol şi se lasă îm­preună cu restul ingredientelor la tempe­ratura camerei, aproximativ 1-2 ore înainte de preparare.

In acest timp, se zdrobeşte drojdia si se amestecă cu puţin lapte, astfel încât să aibă consistenţa unei creme mai dense.

Se cerne puţină făină pe deasupra şi se lasă la dospit.

In bolul cu făina cernută, se adaugă ouăle, sarea, grăsimea, zahărul şi maiaua după ce a dospit.

frământă bine toate ingredientele, până se formează o cocă şi se lasă să crească lângă o sursă de căldură, timp de o oră.

După ce crescut aluatul, se scoate pe o planşetă şi se opreşte o bucată pentru modelul de deasupra.

Restul se întinde într-o tavă rotundă unsă cu ulei şi tapetată cu făină.

ornează cu restul de aluat, modelat în formă de frunze, spicuri de grâu şi flori. Se unge pe deasupra cu gălbenuş

 

Pâine în straie de sărbătoare

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

Injera – Pâinea Tradițională Etiopiană: Istorie și Rețetă Autentică

Injera, pâinea spongioasă și fermentată care joacă un rol central în bucătăria etiopiană și eritreană, are o istorie lungă și fascinantă, fiind strâns legată de cultura și tradițiile acestor țări. Rădăcinile Injerei se întorc în antichitate, în Cornul Africii, unde făina de teff, un cereale nativ […]

 

 

Savurati!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.