Cartofi copţi cu bacon şi Gruyere
PrinteazaCartofi copţi cu bacon şi Gruyere din: cartofi, ulei de masline, unt, ceapa, bacon, smantana, branza fruyere si patrunjel.
- 4 cartofi medii
- 2 linguri ulei de masline
- 25 g unt
- 1 ceapa mare, feliata fin
- 6 felii de bacon afumat, tocate
- 2 linguri smantana pentru gatit
- 200 g de branza Gruyere, rasa
- patrunjel tocat, pentru servit
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 200C/gaz6. Spala bine cartofii si inteapa-i cu o furculita din loc in loc, apoi unge-i cu jumatate din cantitatea de ulei si asezoneaza-i bine.
Asaza-i pe o tava si da-i la cuptor timp de 1 ora si 15 minute, pana li se rumeneste coaja si se inmoaie in interior. Intre timp, incinge intr-o tigaie uleiul ramas si jumatate din cantitatea de unt, adauga ceapa si soteaz-o la foc mic 15-20 de minute, pana se inmoaie si se rumeneste.
DUpa ce e gata, scoate ceapa din tigaie si las-o deoparte, apoi adauga baconul si prajeste-l pana devina crocant.
Scoate-l din tigaie cu o lingura si asaza-l pe un prosop de hartie, pentru a absorbi excesul de grasime.
Taie fiecare cartof pe jumatate, pe lun (ai grija sa nu te frigi), apoi scoate aproape tot miezul si lasa-l deoparte intr-un bol.
Zdrobeste miezul cartofilor cu o furculita adaugand untul ramas si smantana, apoi asezoneaza.
Incorporeaza ceapa, baconul, 3/4 din cantitatea de branza si 1/2 din cantitatea de patrujel.
Umple cartofii scobiti cu amestecul format si presara peste ei branza ramasa.
Muta-i din nou pe tava si da-i la cuptor10-15 minute, pana devin aurii.
Presara patrunjelul ramas si serveste-i alaturi de o salata verde, dupa preferinta.
Cartofi copţi cu bacon şi Gruyere
Pofta buna!