Tartă cu mure şi cremă de vanilie
PrinteazaTartă cu mure şi cremă de vanilie din: aluat de tarta, faina, nucsoara, scortisoara, zahar, smantana, lapte, extract de vanilie si mure.
- 500 g aluat de tarta
- putina faina, pentru presarat
- putina nucsoara rasa
- 1/4-1/2 lingurita de scortisoara pudra
pentru umplutra:
- 100 g de zahar
- 200 ml de smantana pentru frisca
- 200 ml de lapte integral
- 1 1/2 lingurita extract de vanilie
- 100 g mure
Mod de preparare:
Intinde aluatul pe blatul de lucru tapetat cu puţină făină într-o foaie de 0,5cm grosime. Presară deasupra puţină nucşoară şi, din loc în loc, scorţişoară. Rulează încă o dată aluatul pentru a se impregna cu mirodenii. Taie 6 cercuri cu diametrul de 10 cm pe care le aşezi în forme rotunde de minitarte, lăsând o margine mică de aluat. Pune-le pe o hârtie de copt şi lasă-le să se răcească 30 de minute, la frigider.
Incălzeşte cuptorul la 200°C/gaz 6. Acoperă fiecare formă de tartă cu hârtie de copt, pune boabe de fasole şi coace în orb 15-20 de minute până ce aluatul capătă o culoare aurie. Scoate hârtia şi fasolea şi mai coace 10-15 minute, până capătă o textură crocantă de biscuit. Lasă cojile de tartă să se răcească, apoi taie aluatul care depăşeşte marginea cu un cuţit zimţat şi ascuţit.
Scade temperatura cuptorului la 150°C/ gaz 2. Bate ouăle şi zahărul într-un bol mare. într-o crăticioară, pune smântână, laptele, extractul de vanilie şi adu la punctul de fierbere. Toarnă peste compoziţia cu ou, amestecând, apoi strecoară într-un alt vas. împarte murele în mod egal în cele 6 forme de tartă, apoi toarnă crema de vanilie şi umple cojile de tartă.
Presară deasupra puţină nucşoară şi coace 20-30 de minute. Tartele sunt gata când suprafaţa este închegată şi în mijloc tremură un pic dacă scuturi forma. Răceşte complet înainte de a servi.
Tartă cu mure şi cremă de vanilie
Pofta buna!