Spanac cu naut si chorizo
PrinteazaSpanac cu naut si chorizo din: ulei de masline, carnati chorizo de pui, ceapa, usturoi, fulgi de piper, paprika, pasta de tomate, cartofi, frunze de dafin, supa de pui, naut, sare, piper si frunze de spanac.
Poti folosi si frunze normale de spanac. Ai grija doar sa le clatesti bine si sa le rupi tulpinile.
Ingrediente:
- Jumatate de lingura de ulei de masline
- Doua bucati de carnati chorizo de pui, tocate rondele
- O ceapa mare
- Doi catei de usturoi, maruntiti
- Un sfert de lingura de fulgi de piper rosu
- O lingura de paprika (de preferat sortimentul afumat, numit pimenton)
- Doua linguri de pasta de tomate
- 450 de grame de cartofi aurii, taiati in bucati de aproximativ 1,25 centimetri
- Doua frunze de dafin
- O ceasca si jumatate de supa de pui cu continut scazut de sodiu (sau aceeasi cantitate de apa)
- Doua conserve de naut (aproximativ 400 de grame fiecare)
- Sare si piper dupa gust
- Opt cani cu frunze de spanac, mici
Mod de preparare:
Incalzeste uleiul la foc mediu, intr-o oala mare sau tigaie. Adauga chorizo si caleste pana cand se rumeneste usor, aproximativ cinci minute. Scoate-l din tigaie si pune-l deoparte.
Adauga in tigaie ceapa, usturoiul, fulgii de piper rosu si paprika. Prepara pana cand ceapa devine maronie, aproximativ cinci minute.
Pune si pasta de tomate si mai lasa cateva minute – cat sa se coloreze ceapa si usturoiul.
Adauga cartofii, foile de dafin si supa (sau apa) si fierbe totul pana cand cartofii devin moi, circa zece minute.
Pune nautul peste preparatul de pe foc si lasa inca cinci minute. Adauga sare si piper.
La final, scoate frunzele de dafin, pune chorizo-ul si spanacul si lasa totul pe foc pana cand frunzele se inmoaie.
Spanac cu naut si chorizo
Pofta buna!
foarte bun, am gatit de curand spanac