Friptura de vita cu cartofi
PrinteazaFriptura de vita cu cartofi din: pulpa de vita, unt, vin rosu, sare grunjoasa, piper, cartofi, unt si rozmarin.
- 800 g pulpa de vita cu cartofi
- 100 g unt
- 200 ml vin rosu
- sare grunjoasa
- piper negru macinat
- 500 g cartofi cu coaja rosie
- 50 g unt
- rozmarin proaspat
Mod de preparare:
Se condimentează bucata de carne cu sare şi piper măcinat, se unge cu unt şi se stropeşte cu vinul roşu. Se lasă la macerat 1 -2 ore.Se spală cartofii şi se fierb în coajă cu o linguriţă de sare.
Se bagă bucata de carne în cuptor împreună cu sosul în care a stat la macerat şi se lasă să se pătrundă bine. Se scot cartofii, se curăţă, se taie cubuleţe şi se perpelesc în untul topit. Se potrivesc cu sare şi piper şi se servesc cu rozmarin şi cu friptura feliată şi stropită cu sosul din tavă.
Friptura de vita cu cartofi
Pofta buna!