Friptura de vita si cartofi cu patrunjel
PrinteazaO reteta savuroasa si gustoasa de Friptura de vita si cartofi cu patrunjel din: cartofi, ulei de masline, usturoi, patrunjel, antricot de vita, piper, unt si salata.
- 3 cartofi rosii mari, decojiti si taiati in cuburi mari
- 2 linguri ulei de masline, plus extra pentru stropit
- 1 catel de usturoi, tocat marunt
- 1 legatura mica de patrunjel, tocat marunt
- 2 felii subtiri de antricot de vita maturat, de circa 140 g fiecare
- 1 lingura de piper negru boabe, zdrobite usor
- 1 cubulet de unt
- frunze tinere de salata, pentru servit
Mod de preparare:
Pune cartofii intr-o cratita cu apa clocotita, fierbe-i 2 minute, apoi scurge-i bine. incinge uleiul intr-o tigaie nonaderenta. Adauga cartofii si rumeneste-i din cand in cand, pana devin aurii si crocanti. Cand acestia sunt gata, adauga usturoiul si mai prajeste totul 1 minut.
Presara patrunjelul peste cartofi, asezoneaza-i cu sare de mare si lasa-i deoparte.
Intre timp, unge carnea cu ulei, apoi preseaza piperul zdrobit peste fiecare dintre bucati. incinge gratarul sau tigaia grill si frige carnea dupa preferinta (2 1/2 minute pe fiecare parte pentru friptura in sange, 3 1/2 minute pentru friptura facuta mediu sau 4 1/2 minute pentru friptura bine facuta).
Lasa carnea deoparte sa se odihneasca 5 minute, apoi pune un cubulet de unt deasupra si serveste-o alaturi de cartofii si salata.
Friptura de vita si cartofi cu patrunjel
Pofta buna!