Chec sărat cu fulgi de ovăz şi susan
PrinteazaChec sărat cu fulgi de ovăz şi susan din: fulgi de ovaz, lapte, oua, morcovi, bulion, praf de copt, telemea, susan, sare, patrunjel, ceapa verde, unt si faina.
- 120 g fulgi de ovaz
- 400 ml lapte
- 2 oua
- 2 morcovi
- 2 linguri bulion
- 1/2 lingura praf de copt
- 150 g telemea
- 1 lingurita susan
- sare
- 2 legaturi patrunjel
- 5 fire ceapa verde
- cate 1 lingura unt si faina pentru tava
Mod de preparare:
Se taie morcovii in rondele care se fierb in apa cat sa le le acopere, apoi se scurg. Se toacă pătrunjelul. Se înmoaie fulgii de ovăz în laptele călduţ. Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Intr-un castron, se amestecă morcovii cu bulionul, gălbenuşurile, praful de copt, ceapa verde tocată, fulgii de ovăz, praful de copt, seminţele de susan şi pătrunjelul.
Se înglobează telemeaua tăiată în cuburi mici, sare după gust şi, la sfârşit, spuma de albuşuri. Se încinge cuptorul la 180 °C.
Se toarnă compoziţia într-o formă de chec unsă cu unt şi tapetată cu făină. Se coace 35 min.
Se scoate checul din tavă după ce s-a răcit şi, cu un cuţit bine ascuţit, se taie în felii groase, de 2-2 1/2 cm.
Chec sărat cu fulgi de ovăz şi susan
Pofta buna!