Chec de linte
PrinteazaChec de linte din: linte, supa de legume, otet de mere, frunza de dafin, praz, ciuperci, pesmet, unt, cascaval, patrunjel, suc de lamaie, oua, sare si piper.
- 250 g linte rosie sau galbena
- 500 ml supa de legume
- 1 lingura otet de mere
- 1 frunza de dafin
- 1 fir de praz taiat fin
- 125 g ciuperci
- 90 g pesmet
- 15 g unt
- 250 g cascaval
- 2 linguri patrunjel verde
- 1 lingura suc de lamaie
- 2 oua
- sare
- piper
Mod de preparare:
Puneţi lintea la fiert în supa de zarzavat, cu puţină sare, cu oţetul şi foaia de dafin. Lăsaţi să fiarbă la foc potrivit cel puţin 20 de minute, până când lichidul este absorbit în totalitate. Scoateţi apoi foaia de dafin şi lăsaţi lintea la răcit. încorporaţi în lintea răcită caşcavalul ras, prazul tăiat în rondele fine, ciupercile tăiate în sferturi, 4 linguri de pesmet şi pătrunjelul tăiat mărunt.
Adăugaţi apoi ouăle bătute, zeama de lămâie, sare şi piper, după gust. Omogenizaţi compoziţia şi lăsaţi-o 5 minute în repaus. între timp, pregătiţi o tavă de chec unsă cu ulei şi tapetată cu pesmet. Turnaţi compoziţia în tavă. Nivelaţi-o cu ajutorul unei linguri şi puneţi tava în cuptorul încălzit dinainte, la foc potrivit.
Coaceţi la foc potrivit, aproximativ 50-60 de minute. Scoateţi tava din cuptor numai după ce checul este rumenit bine.
Chec de linte
Pofta buna!