Corabioare cu mere

Printeaza

O reteta gustoasa de Corabioare cu mere din: budinca de vanilie, lapte, zahar pudra, aluat, mere si suc de lamaie.

Ingrediente:

  • 1 plic praf de budinca de vanilie
  • 300 ml lapte
  • 2 linguri zahar pudra
  • 220 g aluat de foi
  • 2 mere acrisoare cu coaja subtire
  • 1 lingura suc de lamaie

 

Mod de preparare:

Se dizolvă praful de budincă în 150 ml lapte, cu 2 linguri de zahăr. Restul de lapte se dă în clocot la foc mic şi se adaugă amestecul de budincă. Se lasă să fiarbă 1-2 minute, ameste­când. Apoi se lasă să se răcească, amestecând frecvent.

Se pregătesc 12 forme de corăbioare. Pe planşeta tapetată cu făină se întinde o foaie de aluat, din care se decupează 12 ovaluri mai mari decât formele. Se încrustează în forme şi se înţeapă cu furculiţa. Se acoperă cu bucăţi de hârtie de copt şi se aşază pe fiecare boabe de fasole uscata, pentru ingreunat. Se coc 10 minute in cuptorul incins la 190C.

Se curăţă merele şi se taie felii, care se stro­pesc cu suc de lămâie. Se scot corăbioarele din cuptor, sl îndepărtează bucăţile de hârtie, cu tot cu boabe. Se repartizează budinca în corăbioare şi se aşază deasupra felii de mere.

Se reduce temperaturaa din cuptor la 180 °C si se mai coc prăjiturile 8-10 min., până încep să se rumenească. Tartele se pot servi fie fierbinţi,fie reci, cu o palarie generoasa de frisca batuta cu vanilie si o frunza de menta.

Corabioare cu mere

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. de acord 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.