Legume gratinate cu orez
PrinteazaO reteta delicioasa de Legume gratinate cu orez din: ceapa, ulei de masline, dovlecei, vanata, rosii, orez, oua si branza cheddar.
- 1 ceapa, tocata
- 1 lingura ulei de masline
- 2 dovlecei, feliati
- 1 vanata, taiata cuburi
- 450 g rosii proaspate, tocate (sau o conserva de 400 g de rosii tocate)
- 200 g orez pentru risotto
- 2 oua
- 140 g branza Cheddar, rasa
Mod de preparare:
Caşte ceapa în ulei timp de 10 minute, până se înmoaie puţin şi devine aurie. Adaugă dovleceii şi vânătă şi iasă totul pe foc până se rumeneşte. Adaugă roşiile, asezonează, acoperă cu un capac şi lasă să fiarbă 30 de minute. înlătură capacul în ultimele 15 minute dacă foloseşti roşii proaspete. încinge cuptorul la 200°C/ gaz 6.
Intre timp, fierbe orezul într-o oală mare cu apă care clocoteşte, timp de 20 de minute. Scurge si amesteca cu ouale si dou treimi din cantitatea de branza.
Pune tocana de dovlecei si rosii intr-un vas termorezistent. Cu o lingura, asaza orezul deasupra si presara restul de branza. Da la cuptor 30 de minute, pana cand compozitia se rumeneste.
Legume gratinate cu orez
Pofta buna!
tot ce are orez imi place la nebunie