Salata de fasole cu fenicul

Printeaza

Salata de fasole cu fenicul din: fasole, ceapa rosie, ardei gras, ardei iute, fenicul, otet de mere, ulei de masline, seminte de fenicul, sare si piper.

Ingrediente:

  • 400 g fasole alba
  • 2 cepe rosii
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei iute
  • 1 bulb de fenicul
  • 2 linguri otet de mere
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita seminte de fenicul
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Fierbeţi fasolea în apă cu sare, schimbând apa de două ori. Scurgeţi apoi boabele şi puneţi-le într-un castron. Prăjiţi seminţele de fenicul, zdrobite, într-o tigaie uscată, timp de 1 minut, apoi turnaţi peste ele uleiul, adăugaţi 1 ceapă, tăiată mărunt, sare şi piper.

Când ceapa s-a înmuiat, turnaţi amestecul peste fasole. Adăugaţi ceapa rămasă, tăiată în rondele, ardeiul gras, tăiat în cubuleţe sau fâşii şi ardeiul iute, tocat cât mai mărunt. Stropiţi cu oţet înainte de servire.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.