Dulceata de gogonele

Printeaza

O reteta savuroasa de Dulceata de gogonele din: gogonele, zahar, lamaie, baton de vanilie si apa.

Ingrediente:

  • 1,5 kg gogonele
  • 1 kg zahar
  • 1 lamaie
  • 1/2 baton de vanilie
  • 1 pahar cu apa

 

Mod de preparare:

Indepărtează cotorul gogonelelor şi crestează-le un x pe spate, apoi opăreşte-le în apă clocotită.

Răcoreşte-le în apă rece, decojeşte-le şi taie-leîn cubuleţe. într-o cratiţă, pune să fiarbă zahărul cu apa şi batonul de vanilie tăiat pe jumătate, pe lungime.

Lasă să dea în câteva clocote, cât să se lege siropul.

Adaugă cubuleţele de gogonele şi zeama de lămâie.

Lasă să fiarbă, la foc mic, aproximativ o oră. Toarnă dulceaţa în borcanele deja sterilizate.

Acoperă-le cu pături şi lasă dulceaţa să se răcească încet.

Dulceata de gogonele

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Dulceata de gogonele cu ghimbir

Dulceata de gogonele cu ghimbir din: gogonele, zahăr, ghimbir ras, zeama de lamaie. Ingrediente: 500 g gogonele 250 g zahăr 1 linguriţă ghimbir ras zeama de la o jumătate lămâie     Mod de preparare: Speli gogonelele, le tai jumătăţi, apoi le scoţi codiţele şi seminţele. Le tai felii mai mari sau mai mici, după gustul tău. Le aşezi […]

Piure de linte cu gogonele

Salata gustoasa de gogonele

Salata gustoasa de gogonele din: gogonele, castraveti, gogosari, ardei, morcovi, telina, conopida, ceapa, cimbru, piper, mustar, ulei, otet, zahar, sare. Ingrediente: 1 kg gogonele verzi 1/2 kg castraveţi 2 kg gogoşari 1 kg ardei capia 1/2 kg morcovi 2 teline 2 conopidă 3 cepe foi de dafin cimbru boabe de piper muştar ulei oţet zahăr […]

 

Dulceaţă de ceapă roşie

Reteta zilei: Dulceaţă de ceapă roşie

O reteta delicioasa de dulceata de ceapa rosie din: ceapa rosie, zahar, vin negru, otet balsamic, ulei si condimente. Ingrediente: 1 kg ceapă roşie 400 g zahăr 300 ml vin negru 50 ml oţet balsamic 5 linguri ulei condimente: coriandru, ienibahar, chimen, scorţişoară, nucşoară       Mod de preparare: Cureţi ceapa şi o speli. […]

 

 

 

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Corina Calinescu

    pastrez reteta pentru la toamna

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.