Musaca de varza cu carne tocata

Printeaza

Musaca de varza cu carne tocata din: varza, carne tocata, vanata, cascaval, ceapa rosie, busuioc, pasta de masline, ulei de masline, pasta de ardei capia, piure de rosii, cimbru, sare, piper si vin roze.

Inrgediente:

  • 1 varza mare
  • 300 g carne tocata
  • 1 vanata mare
  • 100 g cascaval
  • 2 cepe rosii pasate cu blenderul
  • busuioc verde tocat marunt
  • 2-3 linguri pasta de masline
  • ulei de masline
  • 2-3 linguri pasta de ardei capia

pentru ornat:

  • 150 g piure de rosii
  • cimbru
  • busuioc
  • sare
  • 1-2 foi de dafin
  • piper macinat
  • 1 pahar de vin roze

 

Mod de preparare:

Speli varza, îi îndepărtezi foile nedorite, o toci mărunt, apoi o căleşti în ulei încins. Laşi cât să se înmoaie şi să scadă uşor, apoi dai deoparte să se răcorească. Pui foile de dafin şi acoperi cu un capac. Căleşti carnea tocată împreună cu ceapa, adaugi vin roze şi, după ce a fiert, adaugi condimente după gust.

Vânătă o tai felii, o căleşti 5 minute în ulei, apoi laşi să se scurgă de toxine într-o sită. într-o tavă pui vinetele, un strat de varză, unul de carne şi tot aşa. Pe deasupra pui feliile de vânătă, un strat de piure de roşii, caşcavalul tăiat felii, presari cimbru şi busuioc şi dai la cuptor până se rumeneşte. Serveşti musacaua caldă.

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.