Prepeliță cu Sos de Ardei Copt – un preparat elegant și rafinat, perfect pentru cinele speciale sau ocaziile festive. Combinând frăgezimea cărnii de prepeliță cu aroma bogată și dulce a ardeilor copți, această rețetă oferă un gust complex și echilibrat. Este un fel de mâncare ușor de realizat, dar care impresionează prin prezentare și savoare. […]
Musaca din cartofi si ficat
PrinteazaMusaca din cartofi si ficat din: cartofi, carne de pui, ficat de pui, ceapa, morcov, oua, lapte, sare, piper si ulei.
Ingrediente:
- 1 kg cartofi
- 1 kg carne de pui tocata
- 500 g ficat de pui
- 3 cepe
- 1 morcov
- 5 oua
- 100 ml lapte
- sare
- piper
- o lingura ulei
Mod de preparare:
Musaca din cartofi si ficat: Cureţi cartofii, îi fierbi şi îi faci piure. Cureţi ceapa şi o tai mărunt. Speli morcovii şi apoi îi dai pe răzătoarea mică.
Intr-o cratiţă, pui uleiul la încins, după care căleşti ceapa şi morcovul, adaugi carne tocată şi ficăţeii de pui fierţi şi daţi prin maşina de tocat. Laşi ficăţeii să se prăjească 20 de minute, după care îi laşi să se răcească.
Adaugi 4 ouă, sare şi piper şi amesteci bine. Ungi o tavă cu ulei, o tapetezi cu pesmet şi întinzi un strat de piure, apoi unul de carne, până se termină compoziţia şi pui deasupra 1 ou bătut. Introduci tava la cuptor şi o laşi la foc mic.
Serveşti musacaua cu smântână sau iaurt.
Pofta buna!
Tempeh la Grătar: o opțiune excelentă pentru oricine caută o sursă de proteine vegetale, plină de arome și ușor de pregătit. Originar din Indonezia, tempeh-ul este un produs din soia fermentată, bogat în nutrienți și perfect pentru o varietate de preparate culinare. Acesta poate fi gătit într-o multitudine de moduri, dar grătarul îi oferă o […]
demult n-am mai gatit musaca de cartofi cu ficat, bine ca mi-ati amintit 🙂
Musacaua asta nu e rea