Frigarui de miel cu tzatziki

Printeaza

O reteta savuroasa de Frigarui de miel cu tzatziki din: pulpa de miel, rosii cherry, ardei gras, ceapa rosie, oregano, ulei de masline, piper, astravete, sare, iaurt, otet de vin alb si usturoi.

Ingrediente:

  •  500 g pulpa de miel (fara oase)
  • 8 rosii cherry
  • 1 ardei gras galben
  • 1 ceapa rosie
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 5 linguri ulei de masline
  • piper
  • 1 castravete
  • sare
  • 400 g iaurt
  • 1 lingura otet de vin alb
  • 2 catei de usturoi

 

Mod de preparare:

Se taie cuburi carnea. Se spală roşiile şi ardeiul gras; acesta din ur­mă se taie cuburi potrivite. Se curăţă cea- 32 Ioana 21/2010 pa şi se taie bucăţi mari. Carnea, roşiile, ardeiul gras şi ceapa se înfig pe ţepuşe de lemn.

Se amestecă sucul de lămâie cu oregano, 4 linguri de ulei şi piper. Frigăruile se aşază într-o formă plată şi se ung cu ma­rinata, folosind o pensulă; se acoperă şi se lasă să se odihnească 2 ore. Se decojeşte castravetele, se curăţă de seminţe şi se rade; se amestecă împreună cu 1 linguriţă de sare şi se lasă cca 10 mi­nute să se scurgă.

Se amestecă împreună cu iaurtul, oţetul şi 1 lingură de ulei. Se adaugă usturoi pisat şi sare. 4 Se lasă să se scurgă frigăruile şi se să­rează; se frig pe grătarul încins sau într-o tigaie 6-8 minute, întorcându-se pe toate feţele.

Frigarui de miel cu tzatziki

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Sunt bune frigaruile cu carne de miel, adica mie una imi place carnea de miel

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.