Frigarui de miel cu tzatziki
PrinteazaO reteta savuroasa de Frigarui de miel cu tzatziki din: pulpa de miel, rosii cherry, ardei gras, ceapa rosie, oregano, ulei de masline, piper, astravete, sare, iaurt, otet de vin alb si usturoi.
- 500 g pulpa de miel (fara oase)
- 8 rosii cherry
- 1 ardei gras galben
- 1 ceapa rosie
- 2 linguri suc de lamaie
- 1 lingurita oregano uscat
- 5 linguri ulei de masline
- piper
- 1 castravete
- sare
- 400 g iaurt
- 1 lingura otet de vin alb
- 2 catei de usturoi
Mod de preparare:
Se taie cuburi carnea. Se spală roşiile şi ardeiul gras; acesta din urmă se taie cuburi potrivite. Se curăţă cea- 32 Ioana 21/2010 pa şi se taie bucăţi mari. Carnea, roşiile, ardeiul gras şi ceapa se înfig pe ţepuşe de lemn.
Se amestecă sucul de lămâie cu oregano, 4 linguri de ulei şi piper. Frigăruile se aşază într-o formă plată şi se ung cu marinata, folosind o pensulă; se acoperă şi se lasă să se odihnească 2 ore. Se decojeşte castravetele, se curăţă de seminţe şi se rade; se amestecă împreună cu 1 linguriţă de sare şi se lasă cca 10 minute să se scurgă.
Se amestecă împreună cu iaurtul, oţetul şi 1 lingură de ulei. Se adaugă usturoi pisat şi sare. 4 Se lasă să se scurgă frigăruile şi se sărează; se frig pe grătarul încins sau într-o tigaie 6-8 minute, întorcându-se pe toate feţele.
Frigarui de miel cu tzatziki
Pofta buna!
Sunt bune frigaruile cu carne de miel, adica mie una imi place carnea de miel