Stifado cu ceapă

Printeaza

O reteta savuroasa de Stifado cu ceapă din: carne de vita, ulei, sare, piper, usturoi, foi de dafin, rozmarin, scortisoara, nucsoara, chimen, bulion, vin rosu, rosii, ceapa si cartofi. Este o tocanita greceasca de vita, foarte aromata

Ingrediente:

  • 800 g carne de vita pentru gulas
  • 4 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • 2 catei de usturoi
  • 3 foi de dafin
  • 2 fire rozmarin
  • 1 batond e scortisoara
  • 1 varf cutit nucsoara macinata
  • 1/2 lingurita chimen
  • 2 linguri bulion
  • 100 ml vin rosu
  • 250 g rosii pasate
  • 7 cepe mici rosii
  • 400 g cartofi
  • 5 rosii

 

Mod de preparare:

Se prăjesc pe rând în ulei porţii de carne; se scot. Se toacă usturoiul şi se prăjeşte cu verdeţuri, miro­denii şi bulion; se adaugă vinul, carnea, roşiile pasate şi 500 ml apă; se înăbuşă 1 oră.

Se curăţă ceapa. Cartofii se taie felii şi se adaugă. Se înăbuşă 1 oră. Se taie sferturi roşiile, se adaugă după 45 min. şi se condimentează.

Stifado cu ceapă

Pofta buna!

 

2 comentarii

  1. n-am mai mancat de mult timp carne de vita, imi place reteta 🙂

  2. Foarte bun stifado cu carne de vita

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.