Stifado cu ceapă
PrinteazaO reteta savuroasa de Stifado cu ceapă din: carne de vita, ulei, sare, piper, usturoi, foi de dafin, rozmarin, scortisoara, nucsoara, chimen, bulion, vin rosu, rosii, ceapa si cartofi. Este o tocanita greceasca de vita, foarte aromata
- 800 g carne de vita pentru gulas
- 4 linguri ulei
- sare
- piper
- 2 catei de usturoi
- 3 foi de dafin
- 2 fire rozmarin
- 1 batond e scortisoara
- 1 varf cutit nucsoara macinata
- 1/2 lingurita chimen
- 2 linguri bulion
- 100 ml vin rosu
- 250 g rosii pasate
- 7 cepe mici rosii
- 400 g cartofi
- 5 rosii
Mod de preparare:
Se prăjesc pe rând în ulei porţii de carne; se scot. Se toacă usturoiul şi se prăjeşte cu verdeţuri, mirodenii şi bulion; se adaugă vinul, carnea, roşiile pasate şi 500 ml apă; se înăbuşă 1 oră.
Se curăţă ceapa. Cartofii se taie felii şi se adaugă. Se înăbuşă 1 oră. Se taie sferturi roşiile, se adaugă după 45 min. şi se condimentează.
Stifado cu ceapă
Pofta buna!
n-am mai mancat de mult timp carne de vita, imi place reteta 🙂
Foarte bun stifado cu carne de vita