Salata bogata

Printeaza

Salata bogata din: salata, bacon, paine, unt, cimbru, sare, piper, ulei de masline, otet balsamic, vin spumos si zahar.

Ingrediente:

  • o salata
  • 200 g bacon
  • 200 g paine alba sau neagra
  • 75 g unt
  • cimbru uscat

pentru sos:

  • sare
  • piper
  • 3-4 lingurite ulei de masline
  • 2-3 lingurite otet balsamic
  • 3-4 linguri vin spumos dulce
  • o lingurita zahar

 

Mod de preparare:

Se alege salata, se spala in cateva ape si se lasa sa se scurga in sita.

Separat, se taie painea in felii, apoi in fasii. Se topeste untul, se condimenteaza cu sare, cimbru si piper si se adauga paine.

Se lasa sa absoarba aromele si apoi se rumenesc in cuptorul incalzit prealabil.

Baconul se taie cubuleţe şi se rumenesc în sucul propriu. Intre timp, se pregăteşte sosul vinegreta.

Se pun într-un bol, uleiul de măsline, oţetul, vinul spumos, sarea, piperul, cimbrul şi zahărul şi se amestecă bine câteva minute.

Intr-un bol, se pune salata verde, se adauga baconul rumenit, crutoanele aromate si sosul vinegreta.

Salata se amesteca usor si se serveste cu friptura de pui la gratar.

Salata bogata

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Corina Calinescu

    as mai adauga cateva ingrediente

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.