Supă de găluşte cu verdeţuri

Printeaza

Supă de găluşte cu verdeţuri din: antricot de vita, ceapa rosie, usturoi, rosii, sare de mare, ulei de masline extravirgin, supa de legume, faina, unt, parmezan, ceapa verde, patrunjel si lapte.

Ingrediente:Supa de galuste cu verdeturi

  • 500 g antricot de vita
  • 1 ceapa rosie4 catei de usturoi
  • 1kg rosii
  • 1 lingurita sare de mare
  • 2 linguri ulei de masline extravirgin
  • 1 litru supa de legume

 

pentru galuste:

  • 190 g faina cu agent de crestere
  • 60 g unt rece
  • 2 linguri parmezan ras
  • 1 lingura ceapa verde, tocata fin
  • 1 lingura de patrunjel proaspat, tocat fin
  • 125 ml lapte

 

 

Mod de preparare:

Pui într-o tavă roşiile tăiate în ju­mătăţi, usturoiul necurăţat şi ceapa roşie, curăţată şi tăiată în sferturi, presari sare peste ele şi le stropeşti cu o lingură de ulei.

Coci legumele 30 de minute, le scoţi din cuptor şi le laşi să se răcească.

Cureţi de coajă roşiile şi usturoiul.

Faci din le­gume un piure, folosind robotul de bucătărie. într-o oală mare, încingi 1 lingură de ulei şi prăjeşti carnea în etape: pui o parte din carne, tăiată în cubuleţe şi, când este gata, pui şi cealaltă carne, tăiată cubuleţe.

După ce ai prăjit toată carnea, o pui înapoi în oală şi adaugi piureul de legume.

Fierbi 45 de minute la foc mic, apoi adaugi găluştele.

Pentru prepararea găluştelor, pui făina într-un castron.

Fărâmiţezi untul cu de­getele, apoi îl amesteci cu făina.

Cu o spatulă de plastic sau o lingură de lemn, înglobezi parmezanul ras şi verdeţurile. Adaugi laptele prin picurare şi amesteci, până când compoziţia se omogenizează, frământând uşor.

Iei cu o linguriţă bu­căţele din aluat şi le transformi în mici sfere, lucrând cu mâinile date prin făină.

Pui găluştele în supa care dă în clocot şi o laşi să fiarbă la foc mic, acoperită încă 15 minute. Treci supa în castron şi o serveşti.

Supă de găluşte cu verdeţuri

Pofta buna!


 

poate te intereseaza si:

Supa de rosii cu galuste si zarzavat

Supa de rosii cu galuste si zarzavat

Supa de rosii cu galuste si zarzavat din: rosii, morcovi, usturoi, pastarnac, apa, ou, ulei, ceapa, sare. Ingrediente: 2 morcovi 1 păstârnac 1 ceapă 3-4 căţei de usturoi 400 ml apă 1 kg de roşii 1 ou 1/2 linguriţă ulei de măsline 3-4 linguri tărâţe de ovăz 1 praf de sare   Mod de preparare: […]

Supa de galuste cu pipote

Supa de galuste cu pipote 

Supa de galuste cu pipote din: pipote de pui, ceapa, morcovi, ulei, mazare, ciuperci, unt, faina, ou. Ingrediente: 500 g pipote de pui 1 ceapă 2 morcovi 4 linguri ulei 100 g mazăre pătrunjel verde 100 g ciuperci Pentru găluşte: 50 g unt 100 g făină 1 linguriţă pătrunjel tocat 1 ou   Mod de preparare: Căleşte […]

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.