Iahnie cu costită afumată
PrinteazaO reteta gustoasa de Iahnie cu costită afumată din: fasole, costita afumata, foi de dafin, morcovi, telina, ceapa, sare, piper, ulei de masline si ardei iute.
- 400 g fasole alba cu bobul mare
- 300 g costita afumata
- 3-4 foi de dafin
- 2 morcovi
- o telina mare
- 2 cepe
- sare
- piper negru macinat
- 3 linguri ulei de masline
- un ardei iute rosu
Mod de preparare:
Se lasă fasolea câteva ore în apă călduţă, să se înmoaie. Se pune apoi să fiarbă în apă cu o linguriţă de sare. După ce a dat în 2-3 clocote, se scurge apa şi se pune în altă apă, să clocotească, pentru a se elimina toxinele.
Se mai schimbă apa şi se fierbe fasolea împreună cu legumele întregi si cu foile de dafin. Se adaugă ulei de măsline, sare şi piper, şi se fierbe la foc mic.
După ce au fiert atât legumele, cât şi fasolea, se scot legumele, se pasează ţelina şi morcovii şi se adaugă peste boabe. Costiţa afumată se taie cubulete, care se călesc în puţin ulei, apoi se pun peste iahnie. Fasolea se serveşte cu feliuţe de ardei iute.
Iahnie cu costită afumată
Pofta buna!
Buna rau iahnie, e nebunie