Vita cu sparanghel
PrinteazaO reteta delicioasa de Vita cu sparanghel din: carne de vita, sare grunjoasa, piper, vin rosu, unt, lamaie, salvie, ulei de masline, busuioc, sparanghel, unt si coniac.
- 800 g carne de vita
- sare grunjoasa
- piper negru macinat
- 100 ml vin rosu
- 75 g unt
- o lamaie
- salvie
- 3-4 linguri ulei de masline
- busuioc verde
- 600-800 g sparanghel
- 50 g unt
- o lingurita coniac
Mod de preparare:
Carnea se unge cu untul topit şi se stropeşte cu ulei de măsline şi vin. Se presară sare, piper, frunze de salvie şi busuioc şi se perpeleşte 3-4 minute în tava unsă cu ulei.
După ce a căpătat o nuanţă aurie, se bagă în cuptor şi se lasă să se pătrundă uniform.
Sparanghelul se opăreşte 15 minute în apă clocotită cu o linguriţă de sare apoi se scoate.Se topeşte untul, se adaugă coniac, sare, piper şi zeamă de lămâie.
Se toarnă peste sparanghel. Se feliază carnea şi se serveşte cu sparanghelul.
Vita cu sparanghel
Pofta buna!