Roşii umplute cu peşte şi orez
PrinteazaO reteta delicioasa de Roşii umplute cu peşte şi orez din: ceapa, peste, salata, sare, piper, ulei de masline, lamaie, marar si morcov.
- 2 cepe
- peşte conservat în ulei
- salată
- sare
- piper
- ulei de măsline
- o lămâie
- mărar
- morcov
Mod de preparare:
Intr-un borcan se pune sucul de lămâie, uleiul de măsline, sare şi piper şi se pune capacul. Se agită bine şi se obţine o vinegretă care se toarnă peste bucăţile de peşte aşezate într-un vas şi se lasă să se pătrundă, până la servire.
Se încinge ulei într-o tigaie, se adaugă ceapa tocată fin, se căleşte timp de cinci minute apoi se adaugă orezul spălat. Se căleşte în continuare, se condimentează cu sare şi piper, se toarnă apă caldă cât să-l depăşească cu două degete şi se lasă să fiarbă. Focul trebuie să fie mic, pentru ca orezul să nu se prindă pe fundul vasului.
Se amestecă des. Când orezul este fiert, se drege de sare. Se opreşte focul. Roşiile se spală, li se taie un căpăcel, se scoate interiorul cu o linguriţă apoi se umplu cu orezul amestecat cu jumătate din cantitatea de mărar tocat.
Se ung cu puţin ulei, se aşază într-o tavă înaltă şi se introduc în cuptor încins, la foc potrivit, pentru 10 minute.
Roşiile se aşază pe farfurii şi se montează deasupra bucăţi de peşte din sosul vinegretă. Se servesc presărate cu restul de mărar şi salată proaspătă.
Roşii umplute cu peşte şi orez
Pofta buna!