Roşii umplute cu peşte şi orez

Printeaza

O reteta delicioasa de Roşii umplute cu peşte şi orez din: ceapa, peste, salata, sare, piper, ulei de masline, lamaie, marar si morcov.

Ingrediente:

  • 2 cepe
  • peşte conservat în ulei
  • salată
  • sare
  • piper
  • ulei de măsline
  • o lămâie
  • mărar
  • morcov

 

Mod de preparare:

Intr-un borcan se pune sucul de lămâ­ie, uleiul de măsline, sare şi piper şi se pune capacul. Se agită bine şi se ob­ţine o vinegretă care se toarnă peste bucăţile de peşte aşezate într-un vas şi se lasă să se pătrundă, până la ser­vire.

Se încinge ulei într-o tigaie, se adaugă ceapa tocată fin, se căleşte timp de cinci minute apoi se adaugă orezul spălat. Se căleşte în continuare, se condimentează cu sare şi piper, se toarnă apă caldă cât să-l depăşească cu două degete şi se lasă să fiarbă. Fo­cul trebuie să fie mic, pentru ca orezul să nu se prindă pe fundul vasului.

Se amestecă des. Când orezul este fiert, se drege de sare. Se opreşte focul. Roşiile se spală, li se taie un căpăcel, se scoate interiorul cu o linguriţă apoi se umplu cu orezul amestecat cu jumătate din cantitatea de mărar tocat.

Se ung cu puţin ulei, se aşază într-o tavă înaltă şi se introduc în cuptor încins, la foc potrivit, pentru 10 minute.

Roşiile se aşază pe farfurii şi se mon­tează deasupra bucăţi de peşte din sosul vinegretă. Se servesc presărate cu restul de mărar şi salată proaspătă.

Roşii umplute cu peşte şi orez

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.