Spirale cu brânză şi busuioc

Printeaza

Spirale cu brânză şi busuioc din: faina, apa, drojdie, unt, branza feta, telemea de oaie, busuioc, zahar tos, oua, sare si piper.

Ingrediente:

  • 500 g făină
  • 200 ml apă
  • 25 g drojdie
  • 100 g unt
  • 100 g brânză feta
  • 100 g telemea de oaie
  • 50 g parmezan
  • o lingură cu busuioc uscat
  • o linguriţă cu zahăr tos
  • 2 ouă
  • sare
  • piper

 

 

Mod de preparare:

Drojdia se dizolvă în apa călduţă. Se adaugă untul topit şi răcit, un sfert de linguriţă cu sare şi zahărul tos.

Se amestecă, se adaugă piperul şi busuiocul tocat, brânza feta şi cea de oaie date pe râzătoare şi parmezanul ras.

Se adaugă un ou bătut în prealabil cu o furculiţă, se amestecaşi se toarnă totul peste făină.

Se frământă până când rezultă un aluat potrivit de tare, nelipicios. Dacă este nevoie, se mai adaugă făină până când capătă consistenţa potrivită.

Se întinde aluatul într-o foaie şi se taie în fâşii egale ca lungime şi late de un centimetru.

Se răsucesc, se aşază într-o tavă unsă în prealabil cu puţin ulei sau unt şi tapetată cu puţină făină iar apoi se ung cu ou bătut.

Spiralele se pot lăsa să crească 15 minute la loc cald, ca să fie mai pufoase. Se introduce tava în cuptor şi se coc timp de 15-25 de minute la foc mediu.

Spirale cu brânză şi busuioc

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Spirale cu sunca

Spirale cu sunca din: aluat de foitaj, sunca, ou, mustar. Ingrediente: 1/2 pachet aluat de foitaj 250 g şuncă un gălbenuş 2-3 linguri muştar   Mod de preparare: Aluatul se aplatizează puţin pe masa presărată cu un pic de făină. Se taie benzi late de 4-5 cm care se ung cu muştar. Se aşază felii de […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Arata bine spiralele astea

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.