Peşte pane picant
PrinteazaPeşte pane picant
- 1 kg şprot proaspăt sau congelat
- 3 ouă
- 2 căni făină
- 1 l apă minerală
- 1 linguriţă sare
- piper măcinat
- 1/2 linguriţă boia dulce
- 1/2 linguriţă cimbru măcinat
Mod de preparare:
Din ouă, făină şi apă minerală faci un aluat de clătite potrivit de gros (ca o smântână) în care pui sare, piper, boia şi cimbru. Aluatul este bun puţin mai sărat şi mai picant.
Dezosezi peştele – scoţi oasele foarte uşor, printr-o singură mişcare – o dată cu capul sau cu coada. Dai peştele prin aluatul picant şi îl prăjeşti în tigaie, în ulei încins.
Apoi îl scoţi pe şerveţele, ca să înlături surplusul de grăsime. Il serveşti cu salată de sezon alături sau ca aperitiv.
Poftă bună!