Conopidă cu smantană si caş
PrinteazaConopidă cu smantană si caş
- 1 kg conopidă
- 40 g unt
- 2 ouă
- 200 g smântână
- 60 g caş
- sare
- piper
Mod de preparare:
Desfaci conopida în bucheţele, o speli bine şi o fierbi în apă cu sare până se înmoaie puţin. O strecori şi o laşi să se scurgă bine. Ungi apoi un vas termorezistent sau o cratiţă cu unt şi pui conopida în ea.
Pui sare şi piper după gust. Intr-un vas mai mic spargi ouăle, le baţi ca pentru omletă, adaugi smântână, o parte din caşul răzuit, sare şi piper după gust. Amesteci totul bine şi răstorni compoziţia peste conopidă.
Pe deasupra, presari caşul rămas şi pui şi unt. Dai apoi mâncarea la cuptor, la foc mic, pentru 10-15 minute.
Poftă bună!