Ghiveci de Legume Sănătos – Rețetă Ușoară și Delicioasă din: morcovi, cartofi, dovlecel, ceapa, ardei grasi, usturoi, rosii, fasole, ulei de masline, cimbru, sare, piper, supa de legume, patrunjel. Ghiveciul de legume este o rețetă tradițională din bucătăria europeană, recunoscută pentru sănătatea și gustul său delicios. Acest fel de mâncare s-a dezvoltat ca o modalitate […]
Ghiveci aromat cu cimbru verde
PrinteazaGhiveci aromat cu cimbru verde din: ceapa, dovlecei, ardei, gogosari, vanata, rosii, telina, usturoi, cimbru verde, ulei de floarea soarelui, sare si piper.
- 2-3 cepe
- 3 dovlecei
- 3 ardei
- 2-3 gogosari
- o vanata
- 4 rosii
- o radacina de telina
- 4 catei de usturoi
- 2-3 crengute cimbru verde
- 50 ml ulei de floarea soarelui
- sare
- piper macinat si boabe
Mod de preparare:
Ceapa şi usturoiul se spală, se taie mărunt sau se zdrobesc cu blenderul. Pasta obţinută se căleşte în ulei, la foc mic.
Se adaugă ţelina rasă pe răzătoarea mică şi se înăbuşe cu apă călduţă.
Intre timp, se curăţă ardeii, gogoşarii şi dovleceii, se spală şi se taie cubuleţe potrivite.
Se adaugă în sosul înăbuşit şi se stropesc cu apă. Se lasă să fiarbă la foc mic şi se acoperă cu un capac.
Separat, se spală vânătă, se curăţă de coajă, se taie cubuleţe, se condimentează cu sare şi se lasă în sită să se scurgă.
Se storc bine ca să elimine acel suc toxic şi se călesc separat, 15 minute, în tigaie, cu puţin ulei, apoi se adaugă în cratiţă.
Se opăresc roşiile, se decojesc, se zdrobesc cu blenderul şi se toarnă în cratiţă.
Se condimentează cu sare şi piper, după gust, se adaugă cimbrul proaspăt, tăiat mărunt.
Se serveşte cu pâine de casă.
Ghiveci aromat cu cimbru verde
Pofta buna!
poate iti place si:
Ghiveci de legume sănătos – rețetă ușoară și delicioasă
Pofta buna!