Ghiveci macedonean

Printeaza

Ghiveci macedonean din: piept de porc afumat, varza, ceapa, praz, fasole verde, mazare, ardei, cartofi, morcovi, dovlecel, vanata, rosii, sare, piper, ulei, dafin, marar, patrunjel si boia.

Ingrediente:

  • 300 g piept de porc afumat
  • o varza mica alba
  • 2 cepe
  • un praz mic
  • 200 g fasole verde fideluta
  • 200 g mazare prefiarta
  • 2-3 ardei
  • 3 cartofi
  • 3-4 morcovi
  • un dovlecel
  • o vanata
  • 4-5 rosii
  • sare
  • piper boabe si macinat
  • 50 ml ulei
  • o foaie de dafin
  • o legatura marar
  • o legatura patrunjel
  • o lingurita boia

 

Mod de preparare:

Se taie pieptul de porc cubuleţe şi se rumeneşte în uleiul încins. Se curăţă ceapa, se taie solzişori şi se presară peste bucăţelele de carne.

Separat, se curăţă morcovii, ar­deii, cartofii, fasolea verde şi albă, dovlecelul. Se taie bucăţi mici şi se adaugă în cratiţă, împreună cu o cană cu apă şi se lasă la foc mediu.

Varza se curăţă, se toacă şi se adaugă peste legumele înăbuşite. Vânătă se curăţă, se taie feliuţe, se condimentează şi se căleşte sepa­rat în puţin ulei. Se scurge apoi în sită şi se adaugă în cratiţă.

După ce au fiert legumele şi carnea, se adaugă piureul de roşii preparat în prealabil, se pune sare, boia, piper, 1-2 frunze de dafin. Se lasă în cuptor să scadă la foc potrivit si se serveste cu verdeata.

 

Ghiveci macedonean

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.