Pastravi cu pesto de patrunjel din: pastravi, usturoi verde, ulei de masline extravirgin, lamaie, alune, sare, piper, patrunjel, cimbru. Ingrediente: 4 păstrăvi 1 legătură usturoi verde 100 ml ulei de măsline extravirgin ¼ lămâie 100 g nuci sau alune sare piper măcinat patrunjel cimbru Mod de preparare: Cureți peștii, îi speli bine, iar […]
Pastrav la cuptor
PrinteazaPastrav la cuptor din: pastravi, sare, piper, ulei de masline, vin, otet aromatic, usturoi, foaie de dafin, condimente, cimbru, cartofi, salata, ceapa si rosii.
- 4 pastravi
- sare
- piper
- 30 ml ulei de masline
- 40 ml vin alb dulce
- 2-3 linguri otet aromatic
- 4-5 catei usturoi
- o foaie de dafin
- condiment pentru cartofi
- o crenguta cimbru
pentru garnitura:
- 5-6 cartofi
- o salata
- o ceapa alba
- 4 rosii
Mod de preparare:
Se iau păstrăvii, se curăţă şi se spală bine. Se stropesc cu ulei, vin şi oţet şi se condimentează cu sare, piper, cimbru, foaia de dafin şi usturoi şi se bagă la cuptor.
Se lasă să se rumenească şi se mai stropesc din când în când cu sosul din tavă, ca să nu se usuce.
Intre timp, se spală cartofii, se taie bucăţi, se condimentează cu sare şi condiment pentru cartofi şi se pun să se prăjească în ulei. Se scot după ce au căpătat o crustă aurie.
Se spală salata, se rupe şi se pune într-un bol de plastic. Salata se prepară cu roşiile şi ceapa şi se condimentează cu sare şi piper.
Se stropeşte cu ulei şi se acreşte cu zeamă de lămâie. Păstrăvul se serveşte cu salata verde, cu cartofii prăjiţi şi se ornează cu feliuţe de lămâie.
Pastrav la cuptor
Pofta buna!
poate iti place si:
Pastravi cu pesto de patrunjel
Pofta buna!