Cotlet de porc cu orez
PrinteazaCotlet de porc cu orez din: cotlet de porc, sare, piper, ulei de floarea soarelui, ceapa rosie, usturoi, vin, cimbru, oregano, zahar, orez, unt, apa, ciuperci, pesmet si patrunjel verde.
- 800 g cotlet de porc fara os
- sare
- piper
- ulei de floarea soarelui
- o ceapa mare rosie
- 2-3 catei usturoi
- 100 ml vin rosu dulce
- cimbru uscat
- oregano uscat
- 1-2 lingurite zahar
pentru garnitura:
- 300 g orez cu bobul rotund
- 100 g unt
- 900 ml apa
pentru sote de cioperci:
- 300 g ciuperci
- 50 g unt
- o lingurita pesmet
- o legatura patrunjel verde
Mod de preparare:
Se spală cotletul de porc şi se pune la fiert în apă cu sare. Se curăţă ciupercile, se spală, se feliază şi se călesc în ulei. Se adaugă pesmetul şi verdeaţa şi se condimentează, după gust. Separat, se curăţă ceapa, ustu¬roiul, se zdrobesc cu blenderul şi se călesc în uleiul încălzit.
Se lasă să se înăbuşe şi se adaugă vinul, condimentele şi zahărul. După ce a scăzut, se ia de pe foc. Cotletul fiert se scoate şi se taie felii potrivite, care se pun într-o tavă şi se stropesc cu sosul preparat, apoi se bagă în cuptor.
Orezul se fierbe în apă, cu sare şi cu unt. Cotletul se serveşte cu sos de ciuperci şi orez fiert.
Cotlet de porc cu orez
Pofta buna!