Tocană siciliană cu carne de porc

Printeaza

Tocană siciliană cu carne de porc din: carne de porc, ulei, unt, ceapa, usturoi, ardei, patrunjel verde, foi de dafin, coaja de lamaie, rosii, vin alb, masline si orez.

Ingrediente:

  •  800 g carne de porc sau de vitel
  • 3 linguri ulei
  • 25 g unt
  • 1 ceapa
  • 2-3 catei de usturoi
  • 3 ardei
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 2 foi de dafin
  • coaja de lamaie
  • 500 g rosii
  • 2 pahare vin alb
  • 100 g masline
  • 200 g orez

 

Mod de preparare:

Tai carnea în bucăţi de circa 5/5 cm şi le rumeneşti în unt ames­tecat cu ulei. Pui sare şi piper, adaugi ceapa tocată, usturoiul sfărâmat, ardeii tăiaţi felii, pătrun­jelul, foile de dafin şi 2 bucăţi de coajă de lămâie. Stingi totul cu 2 păhărele de vin şi laşi să fiarbă timp de 15 minute.

Adaugi roşiile curăţate de sâmburi şi de pieliţă şi tăiate felii, 100 g măsline negre fără sâmburi şi 1/2 l apă. Conti­nui fierberea încă 3/4 oră, până ce carnea e bine frăgezită. Pe un platou aşezi 200 g de orez fiert în multă apă cu sare şi strecurat.

Deasupra pui câteva bucăţi de carne şi sos. De jur-împrejur, torni puţin sos de la tocană pentru un aspect plăcut şi un gust deose­bit. Aşezi şi câteva măsline. Este o mâncare săţioasă, care merge alături de un pahar de vin roşu.

Tocană siciliană cu carne de porc

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Buna tocanita de porc

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.