Tocană siciliană cu carne de porc
PrinteazaTocană siciliană cu carne de porc din: carne de porc, ulei, unt, ceapa, usturoi, ardei, patrunjel verde, foi de dafin, coaja de lamaie, rosii, vin alb, masline si orez.
- 800 g carne de porc sau de vitel
- 3 linguri ulei
- 25 g unt
- 1 ceapa
- 2-3 catei de usturoi
- 3 ardei
- 1 legatura patrunjel verde
- 2 foi de dafin
- coaja de lamaie
- 500 g rosii
- 2 pahare vin alb
- 100 g masline
- 200 g orez
Mod de preparare:
Tai carnea în bucăţi de circa 5/5 cm şi le rumeneşti în unt amestecat cu ulei. Pui sare şi piper, adaugi ceapa tocată, usturoiul sfărâmat, ardeii tăiaţi felii, pătrunjelul, foile de dafin şi 2 bucăţi de coajă de lămâie. Stingi totul cu 2 păhărele de vin şi laşi să fiarbă timp de 15 minute.
Adaugi roşiile curăţate de sâmburi şi de pieliţă şi tăiate felii, 100 g măsline negre fără sâmburi şi 1/2 l apă. Continui fierberea încă 3/4 oră, până ce carnea e bine frăgezită. Pe un platou aşezi 200 g de orez fiert în multă apă cu sare şi strecurat.
Deasupra pui câteva bucăţi de carne şi sos. De jur-împrejur, torni puţin sos de la tocană pentru un aspect plăcut şi un gust deosebit. Aşezi şi câteva măsline. Este o mâncare săţioasă, care merge alături de un pahar de vin roşu.
Tocană siciliană cu carne de porc
Pofta buna!
Buna tocanita de porc