Piept de pasăre cu curry
PrinteazaPiept de pasăre cu curry
- 3 cepe
- 2 linguri de ulei de măsline
- 1 conservă de ciuperci de Paris mărunţite (400 g)
- 4 bucăţi de piept de pui
- untură de gâscă (sau, dacă nu aveţi, ulei de măsline)
- 1 lingură de praf de curry
- 25 cl de smântână lichidă degresată
- sare
- piper
Tocaţi ceapa şi căliţi-o într-o oală, la foc mic, cu ulei de măsline, până când devine foarte moale. Stingeţi focul şi daţi deoparte. Scurgeţi ciupercile într-o strecurătoare.
Tăiaţi pieptul de pui în bucăţele de 2-3 cm. Puneţi untura de gâscă la topit într-o tigaie şi căliţi carnea timp de câteva minute, la foc mic, întorcând bucăţile pe fiecare parte pentru a se rumeni uniform. Puneţi sare şi piper. Presăraţi jumătate din curry peste came. Amestecaţi şi turnaţi în oală.
Adăugaţi ceapa, ciupercile şi smântână lichidă, precum şi restul de curry. Amestecaţi totul şi lăsaţi să fiarbă acoperit timp de 3 minute, apoi descoperiţi alte 3-4 minute, pentru a se îngroşa sosul.
Poftă bună!