Sos de merisoare
PrinteazaSos de merisoare din: portocala, ghimbir, zahar, merisoare si vin de porto. Merge de minune alaturi de carnea de curcan.
- 1 portocala mare
- 1 bucata mica de ghimbir, taiat bastonase subtiri
- 100 g de zahar
- 500 g merisoare proaspete sau decongelate
- 1 lingurita de vin de Porto (optional)
Mod de preparare:
Foloseşte o râzătoare sau un cuţit econom pentru a decoji portocala, apoi toacă fin coaja obţinută şi pune-o deoparte, alături de ghimbir.
Taie portocala în jumătate şi stoarce zeama. Pune zeama de portocală şi zahărul într-o crăticioară şi fierbe-le încet până obţii un caramel.
Adaugă coaja rasă şi ghimbirul, mai lasă pe foc 1 minut, apoi pune merişoarele şi vinul de Porto, dacă foloseşti.
Acoperă crăticioară cu capac şi lasă pe foc mare timp de 5 minute, până când fructele încep să se zdrobească, fără să îşi piardă textura.
Sos de merisoare
Pofta buna!
Imi cam place sosul asta