Sos de merisoare

Printeaza

Sos de merisoare din: portocala, ghimbir, zahar, merisoare si vin de porto. Merge de minune alaturi de carnea de curcan.

Ingrediente:

  • 1 portocala mare
  • 1 bucata mica de ghimbir, taiat bastonase subtiri
  • 100 g de zahar
  • 500 g merisoare proaspete sau decongelate
  • 1 lingurita de vin de Porto (optional)

 

Mod de preparare:

Foloseşte o râzătoare sau un cuţit econom pentru a decoji portocala, apoi toacă fin coaja obţinută şi pune-o deoparte, alături de ghimbir.

Taie portocala în jumătate şi stoarce zeama. Pune zeama de portocală şi zahărul într-o crăticioară şi fierbe-le încet până obţii un caramel.

Adaugă coaja rasă şi ghimbirul, mai lasă pe foc 1 minut, apoi pune merişoarele şi vinul de Porto, dacă foloseşti.

Acoperă crăticioară cu capac şi lasă pe foc mare timp de 5 minute, până când fructele încep să se zdrobească, fără să îşi piardă textura.

Sos de merisoare

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Iordan Claudia

    Imi cam place sosul asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.