Friptură de curcan cu cartofi dulci şi afine

Printeaza

Friptură de curcan cu cartofi dulci şi afine din: pulpe de curcan, ceapa, miere, otet de cidru de mere, ghimbir, sare, piper, supa de pui, cartofi, afine si faina.

Ingrediente:

  • 1,4 kg de pulpe de curcan, fara piele
  • 1 ceapa mica, taiata cuburi
  • 1 lingura de miere
  • 1 lingura de otet de cidru de mere
  • 1 1/2 lingurita de ghimbir proaspat, tocat marunt
  • 1 lingurita de sare
  • 1/2 lingurita de piper negru
  • 1 ceasca de supa de pui
  • 450 g de cartofi dulci, curatati si taiati in bucati de 3 cm
  • 1/2 ceasca de afine uscate
  • 2 linguri de faina

 

Mod de preparare:

Asaza in oala carnea de curcan, ceapa, mierea, otetul, ghimbirul, sarea si piperul. Acopera cu capac si gateste la o temperatura scazuta timp de 5 ore.

Adauga cartofii si afinele. Lasa la gatit pana se inmoaie cartofii si afinele. Lasa la gatit pana se inmoaie cartofii, circa 45 de minute.

Scoate copanele şi îndepăr­tează oasele. Toarnă într-un recipient mic un sfert din lichid şi amestecă-l cu făină; după ce se omogenizează compoziţia pune-o în lichidul rămas.

Adauga în sos carnea, cartofii şi fructele. Reîncălzeşte dacă este necesar.

Friptură de curcan cu cartofi dulci şi afine

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. Si unde-i friptura?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.