Incinge uleiul într-o crăticioară, apoi adaugă cepele, morcovii, ţelina, dafinul şi lasă-le pe foc mediu 10-15 minute, până se înmoaie. Scoate frunzele de dafin.
Adaugă făina şi mai lasă totul pe foc 3-4 minute, până capătă o culoare maronie.
Toarnă treptat vinul, apoi supa de legume, amestecând încontinuu. Lasă să fiarbă 5-10 minute, până când sosul se îngroaşă.
Strecoară printr-o sită, adaugă ketchupul şi asezonează după gust.
Chimichurri cu Coriandru: Rețeta Aromată cu O Notă Picantă din: coriandru, patrunjel, usturoi, otet de vin rosu, ulei de masline, sare, piper. Chimichurri este un sos clasic din America Latină, cunoscut pentru aromele sale vibrante și proaspete. În această versiune, vom înlocui sau combina pătrunjelul obișnuit cu coriandrul proaspăt, adăugând o notă distinctivă și ușor […]
Bechamel: Rețeta Clasică a Sosului Cremos de Bază din: unt, faina, lapte, sare, piper, nucsoara. Bechamel, unul dintre cele mai versatile sosuri din bucătăria clasică, este esențial pentru multe preparate culinare, de la lasagna și gratinuri la paste și legume gratinate. Acest sos cremos și delicios are o istorie bogată și este ușor de pregătit […]
in sfarsit un sos vegetarian pe care il caut demult 🙂
Adaugă un comentariu
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.
mi-a recomandat cineva reteta, are dreptate, imi place si mie
in sfarsit un sos vegetarian pe care il caut demult 🙂