Legume calite cu paste si sos picant

Printeaza

Legume calite cu paste si sos picant din: zeama si coaja de lamaie verde, ardei iute, patrunjel, ardei, andive, ceapa verde, ulei de susan, sos de soia, miere, ulei de floarea soarelui, friptura de curcan si spaghete.

Ingrediente:

  • zeama si coaja de la 2 lamai verzi (chitre)
  • 1 ardei iute rosu,
  • tocat marunt
  • 1 legatura de patrunjel, tocat
  • 2 ardei, taiati fasii
  • 200 g andive, taiate fasii
  • 3 cepe verzi, tocate marunt
  • 4 lingurite ulei de susan
  • 2 linguri sos de soia
  • 2 linguri miere
  • 1 lingura ulei de floarea soarelui
  • 400 g friptura de curcan, taiata fasii
  • 400 g spaghete sau fidea cu ou

 

Mod de preparare:

Pentru dressing, amesteca uleiul de susan, sosul de soia, coaja de lamaie si zeama, mierea, ardeiul iute si tulpinile de patrunjel tocate si lasa sa stea 10 min.

Incinge uleiul de floarea soarelui intr-o tigaie mica sau wok, adauga ardeii si caleste-i 1-2 min, amestecand continuu. Adauga andivele si friptura de curcan si caleste inca 2 min.

Adauga ceapa verde, pastele si jumatate din dressing, si mai caleste cateva minute, amestecand continuu. Adauga frunzele de patrunjel.

Portioneaza in boluri si serveste cu dressing-ul ramas.

Legume calite cu paste si sos picant

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.