Cartofi savurosi crocanti

Printeaza

Cartofi savurosi crocanti din: cartofi, supa, turmeric, frunze de dafin, ulei de floarea soarelui, grasime de rata si faina.

 

Ingrediente:

  • 1,5 kg de cartofi, taiati bucati mari
  • 2 cuburi concentrate de supa
  • 1 lingurita de turmeric
  • 3 frunze de dafin
  • 6 linguri de ulei de floarea soarelui sau de rapita
  • 2 linguri grasime de rata sau de gasca (optional)
  • 1 lingura de faina

 

 

Mod de preparare:

Aşază cartofii într-o cratiţă mare, acoperă-i cu apă şi adaugă cuburile de supă, turţnericul şi frunzele de dafin.

Pune un capac/adu totul la punctul de fierbere şi lasă 10 minute până când cartofii încep să se înmoaie la suprafaţă, dar rămân întregi.

Scurge bine cartofii şi scutură-i în v. strecurătoare, apoi lasă-i acolo să se usuce uşor.

Intre timp, pune uleiul şi grăsimea de raţă sau de gâscă, dacă foloseşti, într-o tavă încăpătoare (cartofii vor avea nevoie de spaţiu pentru a se rumeni), apoi dă tava la cuptor, sub curcan, pentru a o încălzi puţin.

După ce s-au uscat cartofii, presără făină pe fiecare şi asezonează-i din belşug, uniform.

Se pot congela până la 3 luni -în acest caz, mai trebuie să adaugi 20 de minute la timpul de preparare.

Scoate tava încălzită din cuptor, pune cu grijă cartofii în ea şi acoperă-i cu grăsimea încinsă.

Coace-i 30 de minute la 200°C/gaz 6, pe cel mai jos raft al cuptorului, sub curcan. Când scoţi curcanul, măreşte temperatura la 220°C/ gaz 7.

Intoarce cartofii în tavă şi mai lasă-i 45 de minute -1 oră pe raftul de sus al cuptorului, până când se rumenesc.

Cartofi savurosi crocanti

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Valentina Negrescu

    Cartofi crocanti, mmmm, ma ling pe degete deja

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.