Chiftelute de porc si vita marinate din: carne vita, carne de vitel, carne de porc, oua, branza, patrunjel, usturoi, pesmet, apa, sare, piper, ulei de masline, sos de rosii. Ingrediente: 1 kg carne de vita, tocata ½ kg carne de vitel, tocata ½ kg carne de porc, tocata 2 oua 1 cana branza rasa 1 […]
Chiftelute cu ochiuri
PrinteazaChiftelute cu ochiuri din: cartofi, frunze de cimbru, oua, salata verde, legume, umplutura de carnati, piper si ulei de floarea soarelui.
- 350 g cartofi fainosi, fierti, scursi si facuti piure
- 2 lingurite frunze de cimbru
- 4 oua
- frunze de salata verde pentru servit
- 300 g legume fierte ramase de la garnitura (mazare, morcov, varza, sfecla etc)
- 400 g umplutura de carnati, maruntita
- un varf de cutit de piper
- 3 linguri ulei de floarea soarelui
Mod de preparare:
Preincalzestecuptorul la 6/200°C. Amesteca intr-un castron piureul de cartofi, legumele, umplutura de carnati, cimbrul, piperul si un praf de sare.
Modeleaza 4 chiftele mari.Incinge uleiul intr-o tigaie si prajeste chiftelutele timp de aprox. 3 min pe fiecare parte, pana se rumenesc bine.
Apoi pune-le pe o tava de copt si coace-le 10-15 min. Intre timp, incinge intr-o tigaie uleiul ramas si prajeste ouale.
Serveste chiftelutele cu cate un ochi deasupra si frunze de salata verde.
Chiftelute cu ochiuri
Pofta buna!
poate iti place si:
Chiftelute de porc si vita marinate
Chiftelute de dovlecei cu sos
Chiftelute de dovlecei cu sos din: dovlecei, ceapa verde, usturoi, marar, patrunjel, sare, piper, cascaval de post, ulei, pesmet, iaurt de soia, castraveti, ulei de masline. Ingrediente: 1 kg dovlecei 2 legături ceapă verde o legătură usturoi o legătură mărar o legătură pătrunjel verde sare piper 100 g caşcaval de post ulei pentru prăjit 100 g […]
Pofta buna!
ce rost isi au ochiurile langa chiftelute? eu iau chiftelutele, ouale vi le las voua 🙂