Perisoare in sos picant
PrinteazaPerisoare in sos picant din: carne tocata de vita, ceapa, paine, marar, sare, piper, faina, suc de rosii, smantana, otet, zahar, unt, patrunjel, cimbru, sare si piper.
- 600 g carne tocata de vita
- 1 ceapa
- 1 ou
- 1 felie de paine alba
- 1 lingura marar tocat
- sare
- piper
- faina
pentru sos:
- 150 ml suc de rosii
- 1 lingura faina
- 2 linguri smantana
- 1 lingura otet
- 1/2 lingura zahar
- 1 lingura unt
- 1 lingura patrunjel verde
- cimbru uscat
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se toacă de două ori carnea împreună cu ceapa. Se adaugă miezul de pâine înmuiat şi stors bine, oul, mărarul tocat fin, sare şi piper, după gust.
Se amestecă toate ingredientele. Din compoziţia obţinută se modelează perişoare, care se trec prin făină şi se fierb în apă clocotită cu puţină sare.
Separat, se infierbanta untul intr-o tigaie cu peretii inalti, se adauga faina si se caleste, amestecand permanent, pana incepe sa-si schimbe culoarea.
Se stinge cu sucul de rosii si cu smantana, amestecand continuu, la foc mic. La final, se adauga otetul, zaharul, patrunjelul tocat fin, cimbru uscat, sare si piper, dupa gust.
Daca este nevoie, se adauga putin suc de rosii. Perisoarele se servesc calde, asezonate cu sosuld e rosii turnat fierbinte peste ele.
Perisoare in sos picant
Pofta buna!
Big like!!
Mi-ai dat o idee, o sa incerc si eu perisoarele astea in sos picant