Friptura de rata cu mere din: rata, unt, mere, prune, pere, vin, sare. Ingrediente: 1 raţă 3 linguri cu unt 2 mere 10 prune 2 pere 1 pahar cu vin sare Mod de preparare: Curăţaţi raţa de pene şi de fulgi, treceţi-o prin flacără mare ca să se pârlească puful mărunt. înlăturaţi labele şi capul, […]
Friptura crocanta de rata
PrinteazaFriptura crocanta de rata din: rata, apa fiarta, sare kosher si piper negru.
- 1 rata
- 2 cani apa fiarta
- 1 lingura sare kosher
- 1 lingurita piper negru
Mod de preparare:
Curata bine rata, inlaturand excesul de grasime. Spala bine rata pe interior si exterior. Inteapa peste tot rata cu o furculita.
Aseaza rata intr-o tava cu pieptul in sus si toarna apa fiarta peste ea, pentru ca pielea sa se stranga.
Raceste apoi rata si scurge restul de apa din cavitate in tava. Sterge bine rata, pe interior si exterior si pastreaza niste lichid in tava.
Freaca rata cu sare si piper, apoi da-o la cuptor 45 de minute la 235 grade Celsius.
Intoarce rata pe partea cealalta si lasa-o sa se faca inca 45 de minute.
Intoarce-o din nou pentru a fi in forma initiala si scurge orice zeama din cavitate.
Se lasa sa stea 15 minute inainte de a fi taiata.
Friptura crocanta de rata
Pofta buna!
poate iti place si:
Friptura de rata cu mere
Friptura marinata de rata
Friptura marinata de rata din: piept de rata, dulceata de cirese, vin, ghimbir, miere, unt, ulei, sare si piper. Ingrediente: 2 piepţi de raţă 5 linguri cu dulceaţă de cireşe 1 ceşcuţă cu vin 1 linguriţă cu ghimbir ras 2 linguri cu miere 1 lingură cu unt ulei sare piper Pentru marinada: 300 ml vin […]
Pofta buna!
Mi-ai facut pofta de o friptura de rata :))