Friptura de porc la tava cu sos de struguri
PrinteazaFriptura de porc la tava cu sos de struguri din: cotlet de porc, ceapa, stafide, vin, unt, seminte de chimen, zahar brun, cimbru, sare si piper.
- un cotlet de porc dezosat sau doi muschiuleti intregi
- 20 cepe mici (arpagic)
- doua linguri de stafide sau o cana mare de boabe de struguri
- 150 ml vin alb sec
- 50 g unt
- o lingurita seminte de chimen
- 2 linguri zahar brun
- cimbru
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pune în tavă, în cuptorul preîncălzit, cotletul sau muşchiuleţii întregi, să se prăjească în unt 10 minute. Intoarce carnea, să se rumenească şi pe cealaltă parte, şi presară cu zahăr, ca să capete o crustă de caramel.
Adaugă cepele curăţate, întregi, stafidele sau strugurii, chimenul şi vinul şi condimentează cu cimbru uscat, sare şi piper.
Acoperă cu folie de aluminiu şi prăjeşte la foc mediu, circa o oră. în locul foliei, poţi folosi o pungă de celofan, în care să pui toate ingredientele de la început.
Friptura de porc la tava cu sos de struguri
Pofta buna!
Incoming search terms:
- friptura de porc la cuptor cu sos