Gnocchi la cuptor cu praz, broccoli si branza

Printeaza

Gnocchi la cuptor cu praz, broccoli si branza din: unt, praz, faina, pudra de mustar, lapte, nucsoara, broccoli, sunca, gnocchi si branza.

 

Ingrediente:

  • 60 g unt
  • 2 fire de praz, taiate rondele
  • 3 linguri faina alba
  • 1 lingurita pudra de mustar
  • 600 ml lapte
  • un praf de nucsoara macinata
  • 300 g broccoli, rupt in buchetele
  • 200 g felii de sunca, taiata bucati
  • 500 g gnocchi, fierte in apa clocotita timp de 1 min
  • 150 g branza gen cas, maruntita

 

Mod de preparare:

Preincalzeste cuptorul la semnul 4/180°C. Topeste jumatate din unt intr-o cratita, adauga prazul si caleste 6-8 min, pana se inmoaie; scoate prazul din tigaie si adauga untul ramas.

Incorporeaza faina si pudra de mustar, amesteca si caleste 1 min, amestecand.

Adauga treptat laptele, cate o lingura , amestcand bine pana obtii o pasta.

Odata ce ai incorporat tot laptele, lasa sa fiarba la foc mic cateva minute pana se ingroasa usor.

Presara nucsoara, apoi asezoneaza cu sare si piper.

Intre timp, fierbe broccoli in apa clocotita 3 min pana se inmoaie, apoi scurge bine.

Adauga prazul, broccoli, sunca si gnocchi fierte la sosul de lapte si amesteca bine, apoi pune totul intr-un vas Jena.

Presara cu branza si coace la cuptor 15-20 min, pana ce se topeste branza.

Gnocchi la cuptor cu praz, broccoli si branza

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. gnocchi eu de obicei le pregatesc in casa, sunt tare buni

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.