Parfe de caise

Printeaza

 Parfe de caise

Parfe de caise

Ingrediente:

  • 2,5 kg caise,
  • 1 şi 1/2 pahar zahăr,
  • 3 ouă
  • 1 lamaie
  • 1/2 frisca

 

Mod de preparare:

Speli caisele, le cureţi de sâmburi şi coajă, apoi le treci printr-o sită sau le pasezi foarte bine. Stropeşti piureul obţinut cu zeamă de lămâie ca să-ş păstreze culoarea, omogenizezi şi-l laşi deoparte.

Separat, baţi ouăle bine cu zahărul până se topeşte acesta din urmă, adaugi piureul de caise şi continui să amesteci. Când ai obţinut o cremă spu­moasă, adaugi jumătate din cantitatea de frişcă bătută bine, omogenizezi crema, o pui în cupe sau o cratiţă obişnuită şi o dai la frigder pentru o jumă­tate de zi

Când e gata o decorezi cu frişca rămasă şi cu felii de caise.

Parfe de caise

Parfe de caise

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.