Salata de andive Berna
PrinteazaSalata de andive Berna din: andive, cartofi, heringi, otet, ulei, sare si piper.
- 500 g andive
- 500 g cartofi
- 3 cepe
- 2 heringi uscati si afumati
- 100 ml oet
- 50 ml ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curatati andivele de primul strat de frunze si oparitile 5 minute in apa clocotita cu sare. Fierbeti cartofii in coaja, in apa cu sare, curatati-i si taiati-i in rondele.
Puneti-i intr-un castron mai mare. Taiati andivele in jumatati de lungime, si apoi in felii. Puneti-le in castron.
Coaceti ceapa impachetata in folie, la cuptor. Curatati-o si taiati-o apoi julienne si puneti-o in castron peste celelalte ingrediente. Adaugati bucati de heringi.
Amestecati ingredientele cu grija, pentru a nu le sfarama. Peste ele turnati o vinegreta din otet balsamic, ulei de masline, sare si piper.
Salata de andive Berna
Pofta buna!
notez aceasta reteta, multumesc!