Scrumbii marinate

Printeaza

Scrumbii marinate din: scrumbii, ceapa, morcov, boabe de piper, boabe de mustar, frunza de dafin, masline, ulei, otet.

Poate te intereseaza si Cum se prepara Scrumbie de dunare (video)

Ingrediente:Scrumbii marinate

  • 2 scrumbii mijlocii
  • 2 cepe
  • 1 morcov mic
  • boabe de piper
  • boabe de muştar
  • 1 frunză de dafin
  • cîteva măsline
  • 5 linguri ulei
  • 2 îinguri oţet

 

Mod de preparare:

Se aleg scrumbii sărate, cu lapţi. Se ţin 24 ore în apă ca să se desăreze, schimbând apa odată sau de două ori. Se curăţă, se scoate şira spinării. Se taie bucăţi şi se aşază rânduri într-un borcan, alternând bucăţile de scrumbie cu felii de ceapă şi cu felii de morcov tăiate subţire.

Se adaugă măslinele puţin fierte, boabele de piper, boabele de muştar, frunza de dafin. Peste acestea se toarnă următorul sos: se freacă bine lapţii într-un castron, se pune ulei, puţin câte puţin, şi se subţie cu oţet până se face un sos albicios.

Deasupra se toarnă de un deget ulei, se leagă borcanul şi se lasă 5 — 6 zile să se marineze.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Imi plac mult scrumbiile! Foarte bune!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.