Tartine cu rosii si branza – Reteta pentru diabetici din: chifla, rosii, branza feta, cimbru, piper, ulei de masline. Tartinele cu roșii și brânză sunt o opțiune delicioasă și sănătoasă pentru persoanele cu diabet, oferind un echilibru perfect între gust, nutrienți și controlul glicemiei. Roșiile sunt o sursă excelentă de vitamine, în special vitamina C […]
Aperitive: Tartine cu vinete
PrinteazaTartine cu vinete: vinete, rosii, usturoi, patrunjel, ulei de masline, otet de mere, paine, ceapa verde, ceapa uscata, sare, piper, oregano.
Ingrediente:
- 500 g vinete
- două roşii
- 4 căţei de usturoi
- două linguri cu pătrunjel tocat
- 4 linguri cu ulei de măsline
- două linguri cu oţet de mere
- o pâine de casă
- ceapă verde
- ceapă uscată
- sare
- piper
- oregano
Mod de preparare:
Vinetele se spală, se şterg cu un şervet absorbant şi se înţeapă din loc în loc cu furculiţa.
Se aşază pe o tavă tapetată cu folie de aluminiu, se introduc în cuptor şi se coc la foc potrivit.
Când s-au înmuiat se scot, se lasă să se răcească puţin şi se curăţă de coajă.
Se toacă mărunt sau bucăţele mici şi se pun într-un castron. Roşiile se spală, se opăresc câteva secunde în apă clocotită, se curăţă de pieliţă şi se toacă mărunt.
Usturoiul se curăţă de foi, se spală, se pisează şi se pune peste vinete împreună cu roşiile.
Se adaugă uleiul de măsline şi oţetul de mere, sare, piper şi oregano după gust.
Se amestecă toate ingredientele, se acoperă cu folie alimentară şi se introduc la rece pentru 30 de minute.
Se pune salată pe felii de paine se presară oregano proaspăt tocat şi se servesc imediat.
Pofta buna!
poate iti place si:
Tartine cu rosii si branza – Reteta pentru diabetici
Pofta buna!
Nu sunt vinete, deci n-am cum sa fac tartine cu vinete… simplu