Rulada de porc cu ciuperci
PrinteazaRulada de porc cu ciuperci din: muschi file de porc, ciuperci, ceapa, usturoi, vin, cascaval, sunca de porc, unt, ulei, vin, sare si piper.
- 800 g muschi file de porc, bucata intreaga
- 300 g ciuperci
- 1 ceapa
- 2 catei de usturoi
- 10 ml vin alb
- 20 g cascaval
- 40 g sunca de porc
- 20 g unt
- 100 ml ulei
- 200 ml vin, apa sau supa de zarzavat
- sare
- piper
Mod de preparare:
Tăiaţi în cubuleţe şunca de porc. Puneţi-o la foc mic, la călit, împreună cu ceapa şi ciupercile, curăţate şi tocate mărunt.
Când ingredientele s-au înmuiat, adăugaţi usturoiul pisat, vinul şi caşcavalul ras.
Ţineţi vasul pe foc încă 3 minute, condimentaţi, amestecaţi, apoi opriţi focul.
Tăiaţi carnea, în aşa fel încât să obţineţi o foaie cu grosimea de 2 -3cm, bateţi-o puţin şi condimentaţi-o.
Puneţi pe mijlocul ei amestecul cu ciuperci în strat uniform, rulaţi apoi carnea cât mai strâns şi prindeţi-o cu scobitori sau aţă alimentară, pentru a nu se pierde umplutura la copt.
Puneţi rulada într-o tavă cu ulei, ungeţi-o pe deasupra cu un strat gros de unt, condimentaţi-o foarte bine şi puneţi tava la cuptor, la foc potrivit.
Dupa ce s-a rumenit puţin, adăugaţi în tavă fie 200ml vin, fie apă sau supă de zarzavat.
Din când în când stropiţi rulada cu sosul format în tavă. După ce rulada este rumenită uniform, lăsaţi-o puţin la răcit înainte de a o tăia în felii.
Puteţi adăuga la servire un sos de hrean sau o pastă de usturoi.
Rulada de porc cu ciuperci
Pofta buna!